Key Lime Bites

Een tussendoortje wat in een handomdraai is gemaakt. Het fijne aan zelf tussendoortjes maken is, dat je zelf bepaalt wat en hoeveel je aan zoetstoffen erin doet. Ik heb gekozen voor rozijnen dit keer, maar je kan ook dadels gebruiken. Rozijnen en dadels zorgen er natuurlijk ook voor dat het beslag aan elkaar blijft kleven. Er zijn, naar mijn mening, weinig tussendoortjes in de supermarkt verkrijgbaar waar geen suikers in zitten . En als het dan suikervrij is is het vrij duur of té zoet. Homemade is naar mijn mening wel het beste.

TIP: maak van het beslag repen en doe dit in de oven voor als je niet zo van de koude snacks bent. Vooral in de winter kan ik begrijpen dat je er niet op zit te wachten om in ijskoude bites te bijten. Maak je eigen key lime repen door ze in de oven te doen op 180 graden, voor ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten:

 • 160gr. amandelen (een nachtje laten wellen)
 • 65gr. amandelmeel ( heb je dit niet, gebruik dan cashew noten. Wel 2uurtjes laten weken)
 • 150gr. rozijnen
 • 30gr. kokosrasp
 • 80ml. limoensap
 • zest van 1 limoen
 • 1/4 theelepel kardemom
 • extra kokosrasp om de balletjes in te rollen
 • klein snufje zout

Bereiding:

 1. Voeg de amandelen en amandelmeel toe in de blender of keukenmachine en puls dit tot het kleine stukjes zijn.
 2. Doe hier de rozijnen, kokosrasp, kardemom en limoensap bij en mix dit tot één geheel, er mogen best wat chunks in zitten. Het hoeft niet een gladde massa te worden. De chunks geven namelijk een lekkere bite in je mond.
 3. Mix in een bord de kokosrasp en limoen zest.
 4. Maak balletjes van het “beslag” en rol deze door de mix van kokosrasp en limoen zest.
 5. Zet ze daarna in de vriezer, je zou het niet zeggen, maar ijskoud zijn ze echt heerlijk! Noten bevriezen niet, dus wees niet bang dat je straks keiharde balletjes hebt. Maar natuurlijk kan je ze ook in de koelkast laten verharden en bewaren.
 6. Met een kopje zwarte thee is dit echt smullen geblazen!

 

Tags from the story
,
Written By
More from DailyMary

Homemade Tomatensaus

Het maken van tomaten/pastasaus is zo makkelijk, eenmaal zelf gemaakt, wil je...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *