Vegan Chips

Na een aantal jaren zo plantaardig mogelijk te leven, doe ik inmiddels blindelings boodschappen en weet ik welke producten ik moet kopen. Zo ook met chips. Je denkt misschien vegan chips? Is niet alle chips vegan? Nee, dat is het zeker niet. Je zou het niet denken, maar in veel soorten chips zit eiwitpoeder verwerkt.Chips hoort toch van van gebakken aardappel te zijn en alleen van aardappel?! Tuurlijk is het logisch dat je andere ingrediënten zoals kruiden eraan toevoegt, maar melkpoeder? Nergens voor nodig in mijn visie. Als er melkpoeder in zit dan moet er een alarmbelletje bij je gaan rinkelen dat het nooit goed kan zijn. Al ben je geen vegan of eet je niet plantaardig, it’s a no go!

 

Waar je nog meer op moet letten

Naast melk of  eiwitpoeder zitten er ook vaak E-nummers in chips waar je in eerste instantie niet van zou denken dat het dierlijk is. De e-nummers Dinatrium-5′-ribonucleotiden (synthese uit vlees en sardines) en lecithine. Staat er duidelijk SOJAlecithine op de verpakking dan weet je dat het afkomstig is van soja en niet uit eieren gehaald. 

Aanbod vegan chips

Gelukkig is er veel aanbod van chips waar geen dierlijke ingrediënten in zitten. Hieronder heb ik een selectie gemaakt van chips, popcorn en kroepoek waarvan ze geen dierlijke ingrediënten bevatten.

Naturel Chips

*Bijna alle naturel chips, controleer voor de zekerheid toch de ingrediëntenlijst. Dit lijstje hieronder is 100% vegan.

Popcorn

*Popcorn van Lidl Delicieux (laatste afbeelding) is alleen de aardbeien smaak vegan.

 

Cassave Kroepoek & Emping

  

 

Tortilla/Nacho Chips

Overige Chips Soorten

Van Heart Breakers tot Wokkels en zelfs Bolognese chips 😀  let wel op, alleen Lays Bolognese bevat melkeiwit.

 

Sinds kort is er bij Albert Heijn de Eat Real Chips, volledig vegan, glutenvrij en gemaakt van quinoa, linzen of kikkererwten. Ook is de chips verkrijgbaar bij Holland & Barret (voorheen De Tuinen).

 

 

 

 

Er komen nog meer lijsten aan met lekkere vegan producten, hoop dat jullie hiermee even zoet uhm zout zijn 😉

 

Lief, Mary 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags from the story
,
Written By
More from DailyMary

Boekweit Pap

Boekweit, Een super gezond en goedkoop product, een aanrader om altijd in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *