FoodFreez

Tijd besparen met invriezen

Invriezen is voor mij tijd besparen wanneer je weinig tijd hebt. Het zorgt voor heel veel gemak, rust en ik hoef soms niet na te denken, wat best fijn is! 😀 Je zou bijna denken dat ik werkelijk alles invries. Dat is natuurlijk niet het geval. Ik eet graag verse producten, maar heb ook een handigheid gecreëerd door sommige producten alvast te in te vriezen. Zo heb ik altijd mijn basis ingrediënten op voorraad en kan ik snel een maaltijd klaarmaken.

Als ik pasta maak, dan kook ik gelijk het hele pak, ik gebruik wat ik nodig heb en de rest vries ik in. Je kan er ook voor kiezen om je pasta gerecht in te vriezen. Maar ik heb niet altijd trek in hetzelfde gerecht. Soms wil ik een pasta salade maken, dan is het handig om neutrale pasta in je vriezer te hebben.

 1. Kook de (kamut) pasta al dente, met een 1 eetlepel zeezout.
 2. Giet het af en doe het direct weer in de pan, zorg ervoor dat de pasta nog een klein beetje vochtig blijft. Hierdoor kleeft de pasta niet aan elkaar.
 3. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de pasta en roer dit goed door elkaar.
 4. Zodra de pasta is afgekoeld, kan je beginnen met wegen om in te vriezen. Afhankelijk van jouw lifestyle of dieet kan je bepalen hoeveel gram je per zakje wilt invriezen.
 5. Zorg ervoor dat het geen grote bonk is, maak het zo plat mogelijk, zo heb je een beter overzicht in je vriezer en kan het beter ontdooien.
 6. Haal een zakje eruit wanneer je het nodig hebt en laat dit ontdooien in de koelkast. In de ochtend kan je het mee nemen naar je werk en toevoegen aan je salade bijvoorbeeld.
 7. Zelf heb ik wat zakjes eruit gehaald en een heerlijke pasta met paddestoelen, spinazie en dille gemaakt. (recept komt snel online)

Rijst invriezen

Hetzelfde doe ik met rijst. Voor de variatie heb ik zwarte rijst gebruikt, maar je kan natuurlijk ook ander soort rijst nemen. Na het koken heb ik een klein beetje bewaard voor mijn salade en de rest heb ik ingevroren. Hierbij geldt hetzelfde principe, afwegen, in boterhamzakjes en zo plat mogelijk maken zoals op de foto, en invriezen maar 😉

 

Citroensap invriezen

Mijn dag begint iedere ochtend met een glas lauwwarm water met citroen. Elke dag 1 citroen juicen of persen, is te doen, maar ik dacht dit kan makkelijker. Ik heb 2 kilo citroenen gekocht, ijsblok zakjes en ben aan de slag gegaan met juicen. Heb je geen slowjuicer, dan kan je het met een sapcentrifuge of citruspers doen. Probeer zo vaak mogelijk biologische citroenen te kopen, dan kan je het met schil juicen.

 1. Was en snijd de citroenen.
 2. Juice of pers ze met een citrus perser.
 3. Knip de zijkanten van de ijsblok zakjes, zo kan je makkelijk een knoop erin leggen.
 4. Met een trechter giet je de citroensap over in de ijsblok zakjes.
 5. Knoop het dicht en vries het meteen in voor de versheid.
 6. Haal iedere ochtend 1 blokje eruit en doe hier lauwwarm water bij en je bent klaar voor je ochtend detox!

 

Kokosmelk

Ook kokosmelk vries ik in, je vraagt je nu misschien af waarom? Nou, ik heb wel eens gehad dat na het openen van een 1 liter verpakking, waarvan ik de helft maar had gebruikt, de rest voor weken in de koelkast bleef en uiteindelijk was bedorven. Naast dat is het ook lekker om af en toe een paar klontjes toe te voegen aan je smoothies of gerecht. Ik heb de helft van de kokosmelk ingevroren en de andere helft ga ik gebruiken om een heerlijke lactose vrije ijs van te maken.

 

Maak het jezelf makkelijk 🙂 Liefs Mary

 

 

Written By
More from DailyMary

Skinny Thai Salade

Heb je een balansdag, bewust eten dag, detox, plantaardige dag of wil...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *