Deodorant Maken

Play it safe en maak je eigen DIY deodorant. Naast dat is het veilig is is het een volledig natuurlijk product, wat in principe eetbaar is. Weet wat je eet, maar weet ook wat je op je huid smeert. Alles wat je niet kan eten of uitspreken, moet je eigenlijk niet op je lichaam smeren. Ook is het stukken goedkoper en zeer makkelijk om te maken. Er wordt gespeculeerd, dat de 2 grootste boosdoeners in deodoranten aluminium en parabenen zijn. Echter is dit niet wetenschappelijk bewezen, dus kan ik jullie ook niet 100% overtuigen dat het slecht is. Wel ben ik van mening dat het gebruik van teveel schadelijke stoffen in crèmes, Deo, make-up, voeding etc. etc. kan leiden tot een ophoping van schadelijke stoffen in je lichaam. Je lichaam moet dan veel meer werk doen om alle stoffen te verwijderen en bij een ophoping gaat dat natuurlijk wat minder snel, hierdoor is de kans groot dat je hormoonhuishouding wordt verstoord. De kans dat je ziek wordt is dan groter. Zolang ik niet 100% zeker weet of een deo echt werkelijk waar schadelijk is voor je lichaam, blijf ik mijn eigen natuurlijke deo maken en smeren.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2  eetlepels Baking Soda (oftewel zuiveringszout)
  • 2 eetlepels arrow root of maizena
  • Optioneel: een paar druppeltjes geur olie

 

Bereiding:

  1. Doe de baking soda en maizena in een beslagkom.
  2. Voeg hierbij de kokosolie toe, meng dit geheel goed samen met een vork  of spatel, tot er geen klontjes meer in je mengsel zitten.
  3. Optie is om een paar druppeltjes etherische olie toe te voegen, zo ruikt het wat lekkerder. Zelf heb ik olie van lelietjes erbij gedaan, ruikt erg fris 🙂

 

 

www.mcserverhulp.nl

 

Tags from the story
,
Written By
More from DailyMary

Raw Chocolade Mousse

  Een verantwoord raw chocolade mousse gemaakt van avocado en banaan. ALs...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *